Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Zwitserland

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Zwitserland

  1. Keycamp - Beleef de leukste vakantie ervaringen!
  2. Suncamp - Dan pakt uw kampeervakantie goed uit!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!


Algemene informatie Zwitserland

In het Europese land Zwitserland worden maar liefst vier talen gesproken: Duits, Italiaans, Frans en Retro-Romaans. Zwitserland grenst aan Duitsland, Frankrijk, Italie, Oostenrijk en Liechtenstein.
De totale oppervlakte van Zwitserland is ruim 41.000 km2 en heeft ruim zeven miljoen inwoners. De hoofdstad van Zwitserland is Bern.
In Zwitserland overheersen voornamelijk Christelijke godsdiensten.
Zwitserland is goed te bereizen per auto, bus en trein. Let erop dat er soms sprake is van tolwegen. Er zijn in Zwitserland vijf grote vliegvelden
Politiek gezien staat het land bekend om een sterke neutraliteit en goede defensie.
De nationale munteenheid is de Zwitserse Frank. Er is tussen Zwitserland en Nederland geen tijdsverschil.

Klimaat Zwitserland

Het klimaat is Zwitserland is behoorlijk divers: in de bergen heerst er een poolklimaat en in de zuidelijke Alpendalen is het bijna subtropisch. In het algemeen heerst er in Zwitserland een overgangsklimaat van zee,- naar landklimaat. In de zomertijd is het gemiddeld 23 en in de winter gemiddeld 5 graden.

Bezienswaardigheden Zwitserland

Zwitserland kent een zeer afwisselend landschap: de Alpen, het Mittelland, Jura en Ticino. Twee kloostercomplexen die de moeite van het bezichtigen waard zijn, zijn St Gallen en Mustar.
Daarnaast zijn er prachtige meren zoals het meer van Geneve en Luzern en natuurlijke bronnen die zich lenen voor kuurreizen.

Activiteiten Zwitserland

Zwitserland leent zich voor een succesvolle sneeuwvakantie, van skiën tot snowboarden, langlaufen tot wandelen. Er zijn veel verschillende vormen van accommodatie, van zeer luxe tot eenvoudig.
Maar naast wintersport zijn er nog veel meer mogelijkheden: de vele meren bieden tal van watersportmogelijkheden en je kunt een ijsgrot, kloven en gletsjers bezoeken. Ook kun je in Zwitserland prima motorrijden en uiteraard bergbeklimmen.

Eten en drinken Zwitserland

Zwitserland staat bekend om de kaas: favoriete gerechten zijn fondue en raclette. Maar er is meer: proef vooral de heerlijke Zwitserse chocolade, ?Trockenfleisch? (gedroogd rundvlees), het aardappelgerecht ?Rosti? en ?Geschnetzeltes? (kalfsvlees in roomsaus). Daarnaast zijn er ook heerlijke wijnen te proeven in Zwitserland, met name uit het Rhonedal.

Steden Zwitserland

In de hoofdstad Bern vind je een van de langste overdekte winkelpromenades van Europa.
Een populaire toeristische attractie is de berenkuil. Daarnaast zijn er prachtige fonteinen en regeringsgebouwen.
In Geneve dat ligt aan het gelijknamige meer vind je luxe winkelstraten. Het pittoreske Luzern staat bekend om zijn stadswal met negen wachttoren.
Basel ligt dichtbij het Zwarte Woud, de Vogezen en de Jura, er zijn veel musea te vinden.
De grootste stad van Zwitserland is Zurich, gelegen aan het gelijknamige meer. Deze stad is het financiële hart van het land. Twee romantische steden zijn Lugano en Locarno. Je vindt er oude pleinen omringd met palmen.