Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Oostenrijk

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Oostenrijk

  1. Easycamp - Wel zo slim!
  2. Suncamp - Dan pakt uw kampeervakantie goed uit!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!


Algemene informatie Oostenrijk


Oostenrijk is een bondsrepubliek in het midden van Europa. De hoofdstad is het mooie Wenen. Driekwart van het land wordt gevormd door de Alpen. Het andere deel bestaat uit laagland en heuvelland. Het zo gehete Alpenvoorland loopt van de noordrand tot Wenen. Het gebied wat hier tussen ligt wordt gevormd door heuvelruggen, bossen, brede dalen en weiden. Oostenrijk kent negen verschillende deelstaten: Opper-Oostenrijk, Wenen, Karinthie, Burgenland, Salzburg, Steiermarken Neder-Oostenrijk, Voralberg, en Tirol. Elk van deze provincies heeft een eigen hoofdstad.

Klimaat Oostenrijk


Door de verscheidenheid van het landschap kent Oostenrijk veel verschillende klimaatsoorten te onderscheiden. Hoog in de bergen heerst een hooggebergte klimaat, dit klimaat kenmerkt zich met grote verschillen in de temperatuur ?s nachts en overdag. In de dag zijn de tempraturen aangenaam omdat ze snel stijgen hierdoor dalen ze in de nacht net zo hard waardoor deze tempratuur niet aangenaam is. Dit klimaat kenmerkt zich door de grote temperatuursverschillen tussen zomer en winter. In de gebieden onder de anderhalve kilometergrens kent men vooral een landklimaat. Het gebied ten zuiden van de Alpen heeft een mediterraan klimaat, met schitterende zomers en over het algemeen niet veel regen.

Bezienswaardigheden Oostenrijk


In het grensgebied met Hongarije staan veel kastelen en vindt men veel wijnbouw. Deze streek kan het beste omschreven worden als een steppe landschap. De regio Karinthie is een van de populairste regio?s voor wat vakantie betreft. De dal- en bergmeren die hier te vinden zijn verbazen de vele toeristen die hier jaarlijks op af komen.
Als u een liefhebber bent van de barokstijl en oude gebouwen moet u zeker Salzburg bezoeken. Tevens vindt u hier het huis van Mozart en het zeer bekende Dommuseum.

Activiteiten Oostenrijk


Door de grote variatie in het landschap zijn er heel veel activiteiten mogelijk in Oostenrijk. Wandelen, watersporten en natuurlijk fietsen is hier allemaal mogelijk. Door de vele bergen zijn ook de bergsporten heel populair. Veel mijnen en grotten zijn opengesteld voor het publiek en dit is ontzettend mooi en indrukwekkend om van dichtbij te zien. Het land kent ook vele attractieparken en dierentuinen waar de kinderen het erg naar hun zin zullen hebben.

Eten en drinken Oostenrijk


In Oostenrijk is uiteraard de schnitzel een nationaal begrip in de keuken. Als men de keuken in een korte zin moet omschrijven dan spreekt men van een boerenkeuken met zware gerechten. Nationale trots is de goulash die in vele soorten en maten gemaakt wordt, hij is er met aardappels, kip, vlees en worst. Als afsluiter van de maaltijd neemt men vaak een heerlijke Wiener Kaffee met of Sachertorte of Apfelstrudel.

Steden Oostenrijk


Wenen is de hoofdstad van dit mooie vakantieland. De stad heeft veel bezienswaardigheden. In de Weense binnenstad ligt de Hofburg met daarin de Spaanse rijschool en de beroemde Stephansdo. Rondom het centrum loopt een prachtige straat met de kerk Karlskirche die zeker de moeite waard is. In Wenen vindt men ook een museum met 3000 horloges en klokken, we hebben het uiteraard over het Uhrenmuseum. Kortom in de hoofdstad alleen al is genoeg te zien en te doen.
Graz is de hoofdstad van Steiermarken en hiermee de tweede stad van Oostenrijk. In het verleden heeft de stad Graz nog eens de prijs voor culturele hoofdstad van Europa gewonnen. Hieruit blijkt al wel dat deze parel van Steiermarken echt de moeite van het bezoeken waard is.
Salzburg is een stad in de gelijknamige deelstaat. Deze stad staat bekend om de mooie gebouwen uit de Barok tijd. Ook zijn er veel oude kloosters, kerken, musea en kastelen te vinden. De oudste bibliotheek uit het land is ook gevestigd in deze plaats en zeer bijzonder om te zien.
Innsbruck is bij iedereen wel bekend omdat het de hoofdstad is van de populaire wintersport bestemming Tirol. De winkel liefhebber kan zijn gelukt niet op in deze plaats het is hier namelijk geweldig winkelen.