Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Groot-Brittannie

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Groot-Brittannie

  1. Keycamp - Beleef de leukste vakantie ervaringen!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!

- Engeland    

Algemene informatie Groot-Brittannië

Engeland, Schotland en Wales vormen samen met elkaar Groot-Brittannië. Wij noemen het meestal gewoon Engeland. Groot-Brittannië is onderdeel van het Verenigde Koningrijk. Het Verenigde Koningrijk bestaat nog uit meerdere landen.
Engeland is met haar inwoneraantal het grootste van de drie landen. Engeland beschikt over een eigen nationale vlag, dit terwijl het eigenlijk een onderdeel is van Groot-Brittannie. Dit geldt ook voor de landen Schotland en Wales. Ook deze landen hebben een eigen vlag maar vormen samen de Groot-Brittannië.
Zoals bij iedereen bekend is de hoofdstad van Engeland Londen. Een grote wereldstad. Het noordelijk gelegen Schotland kent Edinburgh als haar hoofdstad. Wales heeft ook een eigen nationale vlag maar is geen land.
De taal die er tegenwoordig gesproken wordt is Engels. Maar in enkele gebieden in Schotland wordt er nog Schots-Gaelisch gesproken. In Wales kan het ook zo zijn dat er een andere taal dan Engels gesproken wordt. Het zo geheten Welsh, een typische taal uit Wales. Wales staat verder bekend om haar bergachtige karakter. De Snowdon is de hoogste berg die Wales kent.

Klimaat in Groot-Brittannië

In heel Groot-Brittannië heerst een gematigd zeeklimaat. Dit is logisch te verklaren omdat dit eiland omgeven wordt door de zee. Er wordt door mensen van buitenaf altijd gezegd dat het in Groot-Brittannië altijd regent. Dit is een fabeltje, het kan er ook mooi zijn. Hierin Groot-Brittannië hoeft u geen extreme tempratuur verschillen te verwachten. Het is hier altijd een beetje gelijk. De verschillen tussen de winters en zomers zijn normaal en dus zeker niet extreem. Het is zomers niet echt warm te noemen, het is er gewoon lekker koel. De invloed van de zee is hier zeker goed te merken.

Bezienswaardigheden in Groot-Brittannië

Het is algemeen bekend dat u in Groot-Brittannië prachtige landschappen kunt vinden. Maar naast al dit natuurlijk schoon zijn er ook vele mooie steden te bezichtigen. Te beginnen met alle steden die Engeland rijk is. Bij iedereen bekend, Londen natuurlijk. Londen is groot, mooi en beschikt over een scala aan bezienswaardigheden. Big Ben, Buckingham palace en de Tower Bridge zijn hier een aantal voorbeelden van. Er is nog veel meer te zien, u bent zo een paar dagen kwijt om Londen helemaal te ontdekken.
In Schotland is een bezoek aan Glasgow onontkoombaar, de prachtige botanische tuinen moet u gezien hebben. Verder bevinden zich in Schotland vele tropische planten die in kassen gevestigd zijn. Werkelijk schitterend om te zien. Voor een natuurliefhebber is Schotland dus zeker een aanrader. Een divers aanbod zal ervoor zorgen dat uw bezoek zeker de moeite waard zal zijn.
Wales beschikt over een aantal bekende kastelen hierbij moet u denken aan Harlech, Caernarfon en Wonwy. Een bezoek aan één van deze kastelen is u zeker aan te raden. Een plaatje om te zien. Wales stond vroeger bekend als een plaats waar veel mijnwerkers actief waren. Deze mijnen zijn nu toegankelijk voor publiek. U kunt dus zien hoe hier vroeger gewerkt werd. Er werd een groot deel van de inkomsten van Wales uit de mijnen gehaald. Het is echt indrukwekkend om dit te zien.

Activiteiten in Groot-Brittannië

Hier in Groot-Brittannië is alles mogelijk. U kunt geheel verzorgt door het land gaan. Dan is alles georganiseerd en dan staat er precies vast wat u allemaal gaat zien. Een uitdaging zal zijn als u er zelf op uit trekt om de mooiste plekjes van Groot-Brittannië te ontdekken. En met welk vervoersmiddel u dit wilt gaan doen maakt helemaal niet zoveel uit. De stad rond met een fiets, binnenland met de auto en een tocht met de trein. Alles is hier mogelijk. De vele grote steden bieden natuurlijk een groot aantal winkels aan, waar goed geshopt kan worden. Een bezoek aan een van de vele voetbalclubs is ook een leuke activiteit. Het openbaar vervoer is hier allemaal dik in orde. U heeft hier vele mogelijkheden om een geweldige tijd tegemoet te gaan.

Eten en drinken in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië is het ontbijt bij iedereen wel bekend. En voor de meeste toeristen veel te vet. Eieren, bacon, witte bonen en een worstje dat is wat u veelal als ontbijt geserveerd zal krijgen. Het is even wennen maar aan alles is te wennen. Verder is de wel bekende high-tea erg populair. In alle rust genieten van koekjes, cakejes en andere hapjes. Dit om lekker bij te kletsen met je vrienden.
Er wordt verder in Groot-Brittannië ook aardig wat bier gedronken, zo zijn de Engelse biertjes en de Schotse Wiskey wereldwijd bekend.

Steden in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië kent vele grote steden. Maar het meest bekend is toch Londen. De vele attracties en bezienswaardigheden die u hier kunt bezoeken zijn enorm. Een groot aanbod aan musea, paleizen en oude kerkgebouwen zijn voorbeelden van bezienswaardigheden in deze schitterende stad. Een leuke attractie voor jong en oud is toch het reuzenrad de welbekende Londen Eye. Een prachtig uitzicht over de stad. Londen heeft daarnaast een groot scala aan hotels, vanuit een hotel in Londen kunt u de hele omgeving van deze schitterende stad verkennen.
De hoofdstad van Schotland is Edinburgh en hier kunt u genieten van mooie gebouwen. Kenmerkend voor deze stad is het jaarlijks terugkerende festival van muziek en theater. Vele mensen komen speciaal voor dit festival naar de stad toe.
De hoofdstad van Wales is Cardiff. Minder massaal als al die andere grote steden. Echte trekpleisters van Cardiff zijn het Cardiff Castle en het Millennium Stadium. Een mooie stad waar veel te zien is.