Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Kroatie

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Kroatie

  1. Easy a Tent - Vakantie duur? Niet bij Easy a Tent
  2. Suncamp - Dan pakt uw kampeervakantie goed uit!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!


Algemene informatie Kroatie


Het land is gelegten in het zuiden van Europa. De hoofdstad is Zagreb. Het land is in bezit van een groot stuk vaste land en nog ruim 1000 eilanden. Van deze eilanden zijn er maar 66 echt bewoond. Deze eilanden zijn voornamelijk te vinden aan de zuidkust van het land. In het westen grenst Kroatië aan de Adriatische Zee en dit stuk wordt dan ook het meest bezocht door de toeristen. De stranden van het land zijn onlangs uitgeroepen tot meest schone stranden aan de Middellandse Zee. Dit is natuurlijk ideaal voor een heerlijke strandvakantie. Maar niet alleen de kuststreek is mooi in het land. Ook het vaste land is de moeite waard. In het binnenland zijn veel nationale parken, meren en uitgestrekte bossen te vinden waar heerlijk wandelen natuurlijk prima mogelijk is. De officiële taal van het land is Kroatisch maar met Engels en Duits kom je tegenwoordig ook een heel eind. En de officiële munt eenheid van het land is de Kuna. 1 Kuna is ongeveer 0.14 eurocent.

Klimaat Kroatie


In het land komen verschillende klimaatsoorten voor. Het binnenland heeft een continentaal klimaat, klein stukje bergklimaat met sneeuw, mist en veel vorst in de winter. Dit klimaat geeft de zomer heerlijke frisse briezen. De kustgebieden langs de Adriatische kust hebben een Middellands Zeeklimaat. Dit klimaat zorgt voor veel zonuren, warme en vooral droge zomers. De winters zijn door dit klimaat mild maar wel erg nat. Aan de kust vriest het zelden in de winter. De tempraturen in de kustgebieden liggen in de zomer tussen de 25 en 27 graden Celsius. Dit maakt het voor de toeristen een erg aantrekkelijk vakantieland. Met dit klimaat aan de kust is het een van de zonnigste kusten van Europa. Wel waait hier vaak een harde wind, maar dit is erg lekker als verkoeling.

Bezienswaardigheden Kroatie


In de regio?s Slavonie en Baranja wordt het toerisme vooral bepaald door de vissport, de wijnroutes en de culinaire excursies. In Kroatie zijn heel wat mooie natuurreservaten te vinden. Bijvoorbeeld Kopa?ki Rit die te vinden is aan de Donau rivier. Het nationaal park de Plitvicemeren is een prachtig park met hele mooie watervallen en meren waar je heerlijk de hele dag kunt rondlopen. Dit nationale park is gelegen in de provincie Lika-Senj en deze excursie wordt vanuit veel plaatsen aangeboden en is een echte aanrader. Niet alleen voor de natuurliefhebber is Kroatie een zeer geschikt vakantie land ook voor de stedenliefhebber is het een prachtig vakantieland. De historische stad Osijek is een prachtige stad met een schitterend fort en romantische straatjes waar de hele dag door heen geslenterd kan worden. Vanuit de streken Istrie en Dalmatie is het zeer gemakkelijk om een excursie te boeken naar verschillende toeristische trekpleisters. Ook het oude centrum van de stad Dubrovnik is een echte aanrader en in 1994 is dit nog helemaal uitgebreid. Het paleis van Diocletianus wat gelegen is in het historische complex van Split is ook prachtig om te zien. Het Romeinse amfitheater is ook zeer indrukwekkend om te zien en is gelegen in de stad Pula.

Activiteiten Kroatie


Voor een actieve vakantie is de Adriatische kust erg geschikt. Naast zwemmen zijn er nog vele andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld vissen of duiken. Fietsen en wandelen is ook zeer goed mogelijk in het binnenland van Kroatie. Daarnaast is er in het binnenland genoeg te zien. En het land is heel erg bezig om als golfbestemming op de kaart te komen. Dit is nog niet overal gelukt maar op het eiland Brijuni en in de stad Zadar is dit al goed mogelijk.

Eten en drinken Kroatie


In het land is niet echt een eigen keuken te vinden. Een sterke Europese invloed is te voelen in de restaurants en hotels. Maar in alle steden zijn heerlijke restaurants en pizzeria?s te vinden.
Het land kent wel een aantal traditionele gerechten zoals Prut dit is een Dalmatische gerookte ham, Mlinci dit is kalkoen met mie of macaroni, Kulen salami met paprika. Ook worden er veel paddenstoelen en schapenkaas gegeten in het land. Wijnen zijn er zeker te vinden in het land. Zowel de rode als de witte wijnen zijn van goede kwaliteit. Ook wordt er in Kroatie heel wat bier gedronken ze noemen dit Pivo. Sterke drank is er ook genoeg te vinden en van mixen houden ze ook. Naast alle alcoholische dranken zijn er ook veel traditionele koffiehuizen te vinden. Dit is erg leuk om een keer lekker rustig een bakje koffie te drinken.

Steden Kroatië


Zagreb is niet alleen de hoofdstad van dit mooie vakantieland maar ook meteen het economisch middelpunt. Daarnaast is er in de hoofdstad heel veel cultuur te vinden en de stad krijgt ook wel eens de bijnaam Cultureel hart. Er zijn 30 theaters te vinden, twee concert gebouwen en wel 44 musea en galeries.
Split is voor de economie niet minder belangrijk dan de hoofdstad. Daarnaast is het paleis van Diocletianus te vinden in deze prachtige stad. Ook zijn er veel musea en indrukwekkende bouwwerken te bewonderen in deze stad.
Rijeka is bekend vanwege de grootste haven van het land. Hierdoor is ook dit land erg belangrijk voor de economie. Op cultureel en historisch gebied is er ook in deze stad weer heel wat te zien.
Osijek is vooral bekend om de universiteit die hier is gevestigd. Aan deze universiteit zijn meerdere faculteiten gevestigd. De stad is een echte industrie stad met vele fabrieken.
Pula is een zeer oude stad en de stad bezit dan ook nog vele monumenten uit de Romeinse tijd. Tegenwoordig is het vooral de grootste havenstad van de streek Istrie. Naast dit alles heeft deze stad de enige internationale luchthaven van de regio.
Zadar is een oude stad die gelegen is op een smal schiereiland. Door de ligging is de natuur hier fantastisch.