Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Frankrijk

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Frankrijk

  1. Easycamp - Wel zo slim!
  2. Suncamp - Dan pakt uw kampeervakantie goed uit!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!


Algemene informatie Frankrijk


Frankrijk is een ontzettend leuk vakantieland omdat het weer er eigenlijk altijd mee zit. De hoofdstad van het prachtige land is Parijs. Het land ligt in West-Europa en is het op een na grootste land van West-Europa. Het land is omgeven door bijna alleen maar natuurlijke grenzen. Het Franse landschap is ook erg gevarieerd. Laagvlaktes, kusten, jonge gebergten en oude gebergten. De rivier Loire is de langste in Frankrijk en is 1006 kilometer lang. De rivier mondt uit in een plaatjes aan de Atlantische kust.

Klimaat Frankrijk


Het klimaat in Frankrijk is erg gevarieerd. Dit komt door de verschillende landschappen en natuurlijk door de grote invloed van de zee. Er zijn in het land vier verschillende klimaatsoorten te vinden. Langs de kust en in het zuiden heerst een Middellandse Zeeklimaat. Dit klimaat zorgt voor droge en warme zomers en de winters zijn hierdoor zacht maar wel vochtig. In het westen van het land is er een gematigd zeeklimaat. Dit klimaat zorgt voor weinig verschillen in tempratuur tussen de zomers en de winters. In het oosten van het land komt een landklimaat voor. Hierdoor zijn de winters erg koud. De zomers zijn ook niet echt warm maar er valt weinig neerslag in dit gedeelte van het land. En in het midden van het land heerst een overgangsklimaat.

Bezienswaardigheden Frankrijk


In Frankrijk zijn heel veel bezienswaardigheden te vinden. Elke regio en elke stad beschikt over zijn eigen unieke bezienswaardigheden. In het hele land zijn mooie restanten te vinden van de geschiedenis. Een aantal zeer bekende toeristische trekpleisters zijn natuurlijk de Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe, de Notre dame, Champs Elysees en nog vele meer.

Activiteiten Frankrijk


Het land staat natuurlijk bekend om het wielrennen en dit kan dan ook perfect in het land. Daarnaast worden de sporten voetbal, rugby en een ouderwets spelletje Jeu de Boules ook flink beoefend in het land. Op veel campings is het ook mogelijk om een dagje lekker te paardrijden. Een dagje fietsen, golfen of duiken is in dit prachtige land is ook prima te regelen.

Eten en drinken Frankrijk


De Franse keuken is natuurlijk over de hele wereld bekend. Bekende Franse gerechten zijn Bouillabaisse, een soep van vis die gegeten wordt met stukken geroosterd knoflookbrood, cassoulet is een gerecht met bonen en vlees. Naast deze gerechten zijn er natuurlijk de beroemde Franse kazen. Er zijn wel 400 verschillende soorten. En natuurlijk staat Frankrijk bekend om zijn wijnen dit zeker geproefd moeten worden.

Steden Frankrijk


Parijs is de hoofdstad van dit prachtige vakantieland. Naast alle toeristische trekpleisters als de eiffeltoren, het Louvre of de Notredame kun je in deze prachtige hoofdstad ook perfect winkelen. Een heerlijk avondje uit in deze stad is echt de moeite van het proberen waard. Theater, opera, muziek, dans, cabaret of de bioscoop alles is mogelijk in de hoofdstad. En dan natuurlijk nog de vele bars en nachtclubs die na de shows gewoon open blijven. Ook op de Champs Elysees is een straat waar dag en nacht iets te beleven is. Tegenwoordig is het heel eenvoudig om in Parijs te komen, de treinreis naar Parijs duurt heden ten dage nog maar een uur of 3 en dan staat u vanuit Rotterdam middenin Parijs. Super toch?
Lyon ligt in het oosten van Frankrijk. In de stad zijn veel dingen te doen. Er zijn veel mooie kathedralen en kerken te vinden. Ook zijn er veel musea te vinden.
Marseille is een van de vijf grootste steden in Frankrijk. Er is veel te zien in deze mooie stad op gebied van cultuur. Mooie kerken en kathedralen. Ook winkelen is in deze stad geweldig.
Cannes is een prachtige stad in het zuiden van het land. De stad staat vooral bekend om de prachtige zandstranden die er te vinden zijn.
Nice is ook gelegen in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee. Het is een zeer toeristische stad. Er zijn veel musea te vinden in deze prachtige stad.
Bordeaux ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Deze stad is natuurlijk wereldwijd bekend vanwege zijn wijnen. In deze stad zijn ontzettend veel bezienswaardigheden te zien. In het centrum wat tevens de oude binnenstad is zijn veel kerken en kathedralen te bewonderen.

Onze Franrijk partners:

- Vakantie Frankrijk

- Treinreis Parijs