Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Griekenland

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Griekenland

  1. Suncamp - Dan pakt uw kampeervakantie goed uit!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!

- Egeische Kust    

Algemene informatie Griekenland

Griekenland is een Zuid- Europees land dat voor 20% uit eilanden bestaat. In totaal zijn er wel 3000 eilanden waarvan er slechts 150 bewoond zijn. Griekenland grenst aan Albanie, Macedonie, Bulgarije en Turkije. De grootste Griekse eilanden zijn Kreta, Lesbos en Rhodos. Met name deze eilanden zijn zeer geschikt om eens heen te gaan op vakantie. Volgens ons is een vakantie Lesbos echt de moeite waard namelijk.
De hoofdstad van Griekenland is Athene met vier miljoen inwoners. Het vasteland van Griekenland wordt omgeven door de Middellandse Zee in het zuiden, de Ionische Zee in het westen en de Egeische Zee in het Oosten. De bevolking van Griekenland bestaat voornamelijk uit Grieken, maar er zijn ook moslims, waaronder Albanezen, Turken en Bulgaren. Zij wonen vooral in het noorden van Griekenland. Daarnaast zijn er veel immigranten afkomstig uit Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De meeste Grieken behoren tot de Grieks-orthodoxe kerk. Daarnaast speelt de islam een rol voor de moslimminderheid die er in Griekenland woont.

Klimaat Griekenland

Het klimaat in Griekenland is overwegend mediterraan. De zomers zijn droog en in de winters regent het vaak. De beste tijd om Griekenland te bezoeken is de lente. Van alle landen in Zuid Europa heeft Griekenland het warmste klimaat. Soms is het in de zomer zelfs 45 graden. Op de berg Olympus vind je eeuwige sneeuw.

Bezienswaardigheden Griekenland

Wereldberoemde bezienswaardigheden in Griekenland zijn de tempel van Apollo Epicurius, de archeologische plaats Delphi, de Akropolis, de berg Athos en het Meteora klooster.

Activiteiten Griekenland

Naast de vele culturele en historische bezienswaardigheden is de Griekse natuur ook prachtig. Je kunt er wandelen, fietsen en in de zee verschillende watersporten beoefenen zoals zeilen.

Eten en drinken Griekenland

De Griekse keuken is beïnvloed door de Turkse keuken. De Grieken staan bekend om hun olijfolie en deze wordt ook veelvuldig gebruikt. Typisch Griekse gerechten zijn souvlaki (vleesspiesjes), dolmadakia (gevulde druivenbladeren), moussaka (gekruid gehakt met aardappels) en tzatziki (yoghurt met knoflook en komkommer).
In Griekenland vind je ook heerlijke wijnen en natuurlijk de retsina.

Steden Griekenland

Athene is de hoofdstad en hier vind je de Acropolis met het Parthenon, het Dionysus theater, de Agora en nog veel meer historische bezienswaardigheden. Athene is de bakermat van onze beschaving en zeker een bezoek waard. Athene vormt zowel het politieke, culturele en economische centrum van het land.
In 2004 werden de Olympische zomerspelen in Athene gehouden en in 2006 werk het Eurovisie songfestival in Athene georganiseerd.
Thessaloniki ligt in Noord Griekenland. Er valt meer regen dan in de meer zuidelijk gelegen steden en de natuur is er prachtig. Vanuit Thessaloniki kun je de berg Athos bezoeken, tenminste als je een man bent, want vrouwen zijn hier niet toegelaten. Ook kun je de geboorteplaats van de filosoof Aristoteles bezoeken, de Staghira.
Piraeus is een havenplaats in de buurt van Athene. Je vindt er een mooie haven en een archeologisch museum. De stad was jarenlang bekend om een groot marmeren standbeeld in de vorm van een leeuw. Dit beeld is later naar Venetie verscheept.
In het noordwesten van de Peloponnesos vind je de stad Patras. Deze is bekend om het jaarlijkse carnaval dat uitbundig gevierd wordt.

Eilanden Griekenland

Kreta is het grootste en meest bekende Griekse eiland. Het heeft een rijke historie en er zijn verschillende monumenten en opgravingen te bezoeken zoals Knossos. Een bekende badplaats op Kreta is Chersonissos, in de zomer erg populair bij jongeren. Maar ook voor rust en wandelen kun je op Kreta prima terecht.
Het eiland
Kos staat bekend om haar geweldige mogelijkheden om te fietsen. Kos heeft een mooie haven, lange stranden en er is net als op Kreta interessante archeologie te bewonderen.
Lesbos is een dichtbegroeid eiland met pijn,- en olijfbomen. Er zijn prachtige heuvels en bergen. In de hoofdstad Mytilini vind je een mooie haven, oude burcht. De stad ligt op een heuvel en is een toeristische trekpleister.