Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Italie

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Italie

  1. Easycamp - Wel zo slim!
  2. Keycamp - Beleef de leukste vakantie ervaringen!
  3. Suncamp - Dan pakt uw kampeervakantie goed uit!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!


Algemene informatie Italie


Italië is een republiek gelegen in het zuiden van Europa en is lid van de Europese Unie. Het land grenst aan vier verschillende lanen en daarnaast ook aan vier zeeën. Ook is het land in het bezit van verschillende eilanden namelijk Sicilie, Sardinie, Elba en nog meer kleinere eilanden. De hoofdstad van dit prachtige land is Rome. Het is een erg groot land ongeveer zeven keer zo groot als Nederland. In het land ligt ook de onafhankelijk republiek San Marino en de staat Vaticaanstad. Het landschap bestaat voor een groot gedeelte uit heuvels en bergen. Het hoogste berggebied ligt op de Italiaans-Zwitserse grens en heet de Monte Rosa.

Klimaat Italie


Het land beschikt over veel verschillende klimaatsoorten. Toch heerst er over het algemeen een Middellands Zeeklimaat. Dit klimaat zorgt voor de heerlijke warme zomers. In het zuiden van de Alpen heerst een ander klimaat, omdat dit gebied beschut ligt achter de bergen. Op de schiereilanden van Italië komen lokale winden voor die zorgen voor wat verkoeling.

Bezienswaardigheden Italie


Italië is land vol cultuur. De meest toeristische gebieden zijn de Adriatische kust, de Ligurische kust en het Gardameer. Daarnaast zijn de meest bezochte plaatsen Rome, Venetië en Florence. En nog de bekende meren die ook vele toeristen trekken. In Rome is van alles te zien het is een van de oudste steden in Europa en heeft nog veel overblijfselen uit de Romeinse tijd. Daarnaast is het Colosseum een heel indrukwekkend overblijfsel uit deze tijd. En dan natuurlijk nog Vaticaanstad. Het is eigenlijk een eigen staat. Deze heilige plaats is zeer de moeite waard om heen te gaan. Ook in Rome ligt de Sixtijnse Kapel met zijn indrukwekkende muurschilderingen. En het Pantheon is ook gelegen in Rome. Dit pantheon is een meester werk en erg mooi om te zien. Daarnaast heeft Italie nog de mooie plaats Venetië. Deze stad heeft een zeer unieke ligging en de kanalen en bruggen maken de stad erg romantisch. Toscane is een mooie streek centraal gelegen in Italië. Veel mensen benoemen deze streek tot de mooiste van het land. In de stad zijn veel mooie musea te vinden. In deze streek zijn veel mooie dingen te zien Pisa, Florence, San Gimignano en Siena zijn dan ook zeker een bezoekje waard als u in Toscane bent.

Activiteiten Italie


In Italië wordt er veel rondgereden op een Vespa. Dit is heerlijk om de omgeving te verkennen. Daarnaast is het ook prima mogelijk om te wandelen. Vooral bergbeklimmers kunnen hun gelukt niet op in de Alpen. Er zijn over routes uitgezet. Naast wandelen zijn er ook nog veel watersporten mogelijk. Het land beschikt over een grote kustlijn die er voor zorgt dat er veel watersport mogelijkheden zijn. Zwemmen, duiken, vissen, surfen en zeilen is allemaal mogelijk aan de Adriatische kust.

Eten en drinken Italie


Het land staat natuurlijk zeer bekend om een aantal gerechten. Pizza, pasta en ijs zijn al niet meer weg te denken uit Italië. Naast deze bekende gerechten zijn er nog een aantal bekende producten uit zoals pomedori tomaten en de beroemde olijven. Naast deze heerlijke gerechten en producten wordt er ook veel wijn gedronken. Ook zijn de Italianen dol op koffie, espresso, cappuccino alles soorten zijn te verkrijgen. Alle streken in dit prachtige land hebben eigen specialiteiten, maar de wijnen uit de streek Toscane zijn het meest bekend.

Steden Italie


Rome is de hoofdstad van Italië. In Rome bevindt zich Vaticaanstad waar de paus aan het hoofd staat.
Milaan is de perfecte stad voor de shop en kunstliefhebber. Er zijn veel historische gebouwen te vinden en natuurlijk ontzettend dure winkels.
Venetië is een prachtig stukje Italie dat gebouwd is op 120 eilanden. Door de hele stad zijn wel 400 bruggen gebouwd over alle 177 kanalen heen. Varen in een gondel is natuurlijk erg leuk om een keer mee te maken.
Florence is gelegen aan de rivier Arno en is een van de meest bekende cultuursteden van Europa. In deze stad is genoeg te zien op cultureel gebied.
Pisa ligt in de streek Toscane en is natuurlijk bij iedereen bekend vanwege de scheve toren die in de stad staat. Maar naast deze toren zijn er nog veel meer dingen te zien en te doen.