Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Nederland

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Nederland

  1. Easycamp - Wel zo slim!
  2. Suncamp - Dan pakt uw kampeervakantie goed uit!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!


Algemene informatie Nederland


Nederland behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden en is gelegen op het vasteland van west Europa. De Nederlandse Antillen behoren ook tot dit Koninkrijk. Het land telt 12 provincies en luistert ook wel naar de naam Holland. De hoofdstad van het mooie kleine landje is natuurlijk Amsterdam. Ondanks dat Nederland niet zo heel groot is zijn er toch veel verschillende landschappen te vinden deze zijn vaak ontstaan door de mensheid en niet door de natuur.

Klimaat Nederland


Over het algemeen heerst er in Nederland een gematigd zeeklimaat. Dit klimaat zorgt voor de koele winters en de milde zomers. De tempraturen kunnen door het hele land zeer verschillen dit komt door de ligging ten opzichte van de zee. Aan zee zijn de temperatuurverschillen grote dan landinwaarts. In de maanden juni en juli komen de hoogste tempraturen voor. Nederland kent niet echt spetterende zomers. Er zijn gemiddelde 25 zomers dagen per jaar en op de waddeneilanden zijn dit er gemiddeld maar vijf.

Bezienswaardigheden Nederland


Ondanks het slechte weer is Nederland toch een heel populaire vakantiebestemming. Niet alleen voor de eigen landgenoten maar ook voor buitenlanders. De meeste buitenlandse toeristen komen uit Duitsland en Groot Brittannie. Bruggen, Molens en dijken zorgen voor veel toerisme aangezien dit nergens zo voorkomt als in Nederland. Ook zijn er heel veel musea te vinden in dit kleine landje. Rijksmuseum Amsterdam, Openluchtmuseum Arnhem, Kroller-Muller Museum Veluwe, Cobra Museum Amstelveen.

Activiteiten Nederland


Het land is een echt waterland. Dit maakt het zeer aantrekkelijk voor surfers, zwemmers en natuurlijk zeilers. Ook is Nederland een echt fietsland en in elke provincie zijn verschillende routes door de ANWB uitgezet die langs leuke plekjes komen. Wandelen is uiteraard ook prima mogelijk en in elke stad zijn wel mooie routes te verkrijgen bij de VVV kantoren.

Eten en drinken Nederland


De Hollandse keuken is vooral ge├»nspireerd door het verleden van de landbouw en veeteelt. Elke provincie heeft zijn eigen specialiteiten, maar er zijn ook een aantal algemene Nederlandse producten en ingredi├źnten. Zo hebben we natuurlijk de bitterballen, boerenkool met een lekkere rookworst, erwtensoep, haring en zo zijn er natuurlijk nog veel meer voorbeelden te noemen. De porties in dit land zijn eigenlijk altijd veel en de gerechten zijn ook heel voedzaam. Ook kunnen we in Nederland niet meer om drop, hagelslag en pindakaas heen.

Steden Nederland


Amsterdam is de hoofdstad van dit kleine maar prachtige landje. Het is een zeer populaire stad voor de buitenlandse toeristen. De mensen komen voor de coffeeshops en natuurlijk voor de Wallen. De binnenstad van Amsterdam is mooi en historisch met de prachtige grachtengordel er omheen. Het Museumplein is voor de kunst liefhebber een echte aanrader met het Rijksmuseum en het Van Goghmuseum. Naast de verschillende musea die de stad rijk is, is er natuurlijk ook de dierentuin Artis en de bloemenmarkt die dagelijks voor vele toeristen zorgen.
Maastricht is een prachtige stad gelegen in het zuiden van Nederland. Er hangt een bijzondere sfeer in deze stad en daarom is deze stad ook erg populair onder de Nederlandse toeristen.
Den Haag is een prachtige stad in het westen van Nederland. In deze stad zijn de regering en het parlement gevestigd. In deze belangrijke stad zijn een hoop mooie dingen te zien. Het Binnenhof, de gevangenpoort het Vredespaleis en natuurlijk Paleis Noordeinde. Daarnaast is ook Madurodam een echte toeristische trekpleister. In dit park is heel Nederland in het klein gebouwd.
Rotterdam is natuurlijk erg bekend vanwege de haven. Dit is natuurlijk niet voor niets want deze haven behoort tot de belangrijkste en grootste van de wereld. Ook in deze grote stad is veel te zien en te doen. Winkelen bijvoorbeeld is hier ontzettend leuk.
Utrecht is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is de drie na grootste stad van het land als het gaat om inwoners aantallen. De stad is heel centraal gelegen en is dan ook voor veel vervoersmiddelen het middelpunt. Het centrum van deze stad is historisch en daarom heel indrukwekkend. Het centrum bestaat uit de Oudegracht en de Nieuwegracht en wordt omringd door de singels. Er zijn vele kerken te vinden in deze historische stad die zeer mooi zijn om te bekijken. De stad beschikt ook over een prachtige schouwburg. En ook winkelen in deze stad is een echte aanrader met leuke boetiekjes.