Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Canada

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Canada

  1. Keycamp - Beleef de leukste vakantie ervaringen!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!

- Toronto    

Algemene informatie Canada

Canada is een land in het noorden van Noord-Amerika. Het wordt begrensd door de VS, Alaska, de Grote Oceaan en de Noordelijke Ijszee. De hoofdstad van Canada is Ottawa. De drie grootste steden zijn Toronto, Montreal en Calgary.
In Canada wonen ruim 33 miljoen mensen. De oorspronkelijke bevolking bestaat uit Indianen en Inuit. Canada is tot op de dag van vandaag een immigratieland. Vanuit Europa vestigden zowel Engels,- als Franstaligen zich in Canada. Maar vanuit de hele wereld vestigen zich mensen in Canada. Canada is officieel een tweetalig land, er wordt zowel Engels als Frans gesproken. Op de Russische Federatie na is Canada het grootste land, in oppervlakte, ter wereld. Het is wel 6500 km breed en 4600 km lang. Door de gigantische oppervlakte is er een grote diversiteit aan landschappen in Canada. Zo vind je er in het midden de uitgestrekte prairies, in het westen de Rocky Mountains en in het noorden den vrijwel onbewoonde Arctische landschappen en eilanden.

Klimaat Canada

Het klimaat in Canada kent grote extremen: in de winters kan het tot 40 graden onder nul worden. In de zomer is het dan weer opvallend warm en vochtig. Ook kent Canada een klein gebied waar net als in de VS tornado?s voorkomen. Dit is in het zuidelijkste puntje van Ontario.

Bezienswaardigheden Canada

De bekendste bezienswaardigheid in Canada zijn natuurlijk de Niagara watervallen, de beroemdste ter wereld. Deze bevinden zich op de grens van Canada en de VS. De watervallen bestaan uit drie delen en zijn niet zozeer bekend om het grote verval, maar om de breedte en de hoeveelheid water die er naar beneden stroomt.
Daarnaast zijn er de Rocky Mountains. Deze lopen vanaf het noorden van Canada tot in de VS. Je kunt in de vijf nationale parken prachtige wandelingen maken.
De vijf grote meren die je vindt op of dichtbij de grens tussen de VS en Canada worden ?the great lakes? genoemd.

Activiteiten Canada

Het uitgestrekte Canada heeft een prachtige en ruige natuur en leent zich voor zeer uiteenlopende activiteiten zoals wintersporten, paardrijden, wandelen, fietsen en golf. En niet te vergeten de watersporten als vissen, kajakken en raften.

Eten en drinken Canada

Elke streek in Canada heeft zijn eigen specialiteiten en serveert het de plaatselijke producten en het wild dat er gevangen wordt. Over het algemeen is de Canadese keuken machtig en zwaar en krijg je er vleespastei en stoofpotten voorgeschoteld. Het bekendste toetje is de ?Pudding au chomeur?. Verder beroemd in Canada zijn de knapperige Mcintosh appels en de ?maple syrop?, oftewel esdoornsiroop. Het esdoornblad zie je ook terug in de rood-witte vlag van Canada. In Canada wordt er ook heerlijk bier en whisky geproduceerd.

Steden Canada

Ottawa
De hoofdstad Ottawa ligt aan de gelijknamige rivier. Bij de neogotische parlementsgebouwen kun je elke dag de wisseling van de wacht bekijken. Elk jaar in mei is her het ?Tulip festival? waarvoor het Nederlandse koningshuis jaarlijks 10.000 tulpenbollen stuurt als dank voor de Canadese hulp tijdens de bevrijding van Nederland. Naast dit festival is er ook jaarlijks in juli het grootste bluesfestival van Canada. Overigens zijn er jaarlijks nog veel meer leuke festivals in Ottawa. Zo is er in juli het Bluesfest, het grootste Blues Festival van Canada!

Toronto
Toronto is de grootste stad en tevens het economische centrum van Canada. Er zijn prachtige musea te vinden en verder heeft Toronto een indrukwekkende theater,- en kunstscene.
Montreal
In Montreal tref je zowel hoge wolkenkrabbers als een ondergrondse stad aan: een groot complex van ondergrondse tunnels en hallen die met elkaar in verbinding staan. Bekijk ook het Olympisch stadion, gebouwd voor de Olympische spelen in 1976,
Calgary
Calgary is een populaire wintersportbestemming. In 1988 werden de Olympische winterspelen hier gehouden. Calgary is een belangrijke oliestad.