Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Amerika

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Amerika

  1. Keycamp - Beleef de leukste vakantie ervaringen!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!


Algemene informatie Amerika

De Verenigde Staten (van Amerika) bestaan uit 50 staten en het district Columbia, bijna allemaal gelegen in Noord Amerika. Tot het land behoren veder enkele eilanden in de Caraibische zee en de Grote Oceaan. De VS grens aan Canada, Mexico en het Caraibisch gebied. De hoofdstad en het politieke centrum is Washington DC. De grootste stad en het economisch centrum is New York City.
Andere bekende Amerikaanse steden zijn Los Angeles, Chicago, Philadelphia, Houston en Phoenix.
De VS telt bijna 10 miljoen km2 en bijna 300 miljoen inwoners. De voertaal is Engels.
De Amerikanen zijn een nationalistisch volk. Ze vieren vol overtuiging hun nationale feestdagen als Thanksgiving, Independence day en Halloween.


Klimaat Amerika

Het klimaat verschilt per staat. De temperaturen zijn er extremer dan in Nederland. Daarnaast wordt de VS geregeld getroffen door orkanen en tornado?s. Het orkaanseizoen loopt van half juli t/m half oktober en treffen meestal het zuidoostelijke gedeelte. Tornado?s kunnen overal ontstaan maar meestal ten oosten van de Rocky Mountains. Grofweg zijn er twee tornado seizoenen: april en mei en het tweede in november.

Bezienswaardigheden Amerika

De lijst bezienswaardigheden is gigantisch, elke van de 50 staten kent haar eigen hoogtepunten. Maar niet te missen zijn New York City met het vrijheidsbeeld, het witte huis in Washington, de stranden van LA en de schitterende natuur: van de nationale parken tot de Rocky Mountains.
Voor wie van gokken houdt is Las Vegas niet te missen. Deze hele stad is gebouwd rondom de gigantische casino?s.
Ten noorden van Arizona vind je de Grand Canyon. Een zeer grote, brede en diepe rode kloof. Zeer de moeite van het bezoeken waard voor de natuurliefhebber.
Ook kun je de Niagara watervallen bezoeken die liggen op de grens tussen de Verenigde staten en Canada.

Activiteiten Amerika

Elke staat biedt zijn eigen mogelijkheden en er is veel variatie. In de berggebieden kan er gehiked worden en langs de kust zijn watersporten mogelijk. Het uitgestrekte Amerika is goed te bereizen per trein, bus, camper of auto.

Eten en drinken Amerika

De VS staat bekend om de fastfoodketens als Mc Donalds en Kentucky Fried Chicken. Maar er is meer, door de invloed van veel verschillende immigranten is er van elke denkbare keuken een restaurant te vinden. Ook vindt je alle soorten alcohol. Let op: onder de 21 jaar kom je geen cafe binnen.

Steden

New York City is de grootste stad van de VS. Het geldt als een van de belangrijkste wereldsteden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Empire State building, het vrijheidsbeeld, Wall Street en Ground Zero, de plek waar tot 11 september 2001 de Twin Towers stonden. New York City is onderverdeeld in de wijken The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island.
Los Angeles is een belangrijke metropool aan de westkust. Het is de grootste stad van Californie. LA staat bekend om haar filmindustrie: Beverly Hills en Hollywood. Daarnaast zijn de stranden Malibu beach en Santa Monica erg beroemd.
Chicago is na New York City en Los Angeles de grootste stad van Amerika. Ze kent een belangrijk zakencentrum en is beroemd om het footballteam.
Washington DC is de hoofdstad van de Verenigde Staten. Het is het politieke hart van het land en hier is het witte huis gevestigd.
Houston is de hoofdstad van Texas en ligt aan de Golf van Mexico. Houston heeft een grote petrochemische industrie die te danken is aan de strategische positie ten opzichte van de aardolievelden.
Philadelphia ligt in het oosten van de Verenigde Staten en is de grootste stad van Pennsylvania. De belangrijkste bezienswaardigheid is ?Independance hall?.
Phoenix in het zuidwesten is de grootste stad in Arizona. Een groot deel van de inwoners zijn latino?s.