Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Slovenie

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Slovenie

  1. Keycamp - Beleef de leukste vakantie ervaringen!
  2. Suncamp - Dan pakt uw kampeervakantie goed uit!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!


Algemene informatie Slovenie

Het Midden-Europese land Slovenie is dichtbebost en bergachtig. Aan de westkant is er een korte kustlijn (de Adriatische kust). Slovenie grenst aan Oostenrijk, Italie, Kroatie, Hongarije en de Adriatische zee. De hoofdstad van Slovenie is Ljubljana. Slovenie heeft een oppervlakte van ruim 20.000 km2. Er wordt ovewegend Sloveens gesproken en in mindere mate Hongaars en Italiaans.
De meeste Slovenen zijn Rooms-katholiek.
Slovenie is geen groot land, ongeveer half zo groot als Nederland. Toch kent het een grote variƫteit aan landschappen. In het noorden liggen de Karawanken en de Kamnische Alpen. In het noord-westen vind je de Julische Alpen waarin het nationale park Triglav ligt. Dit park is genoemd naar de berg Triglav. De belangrijkste rivieren in Slovenie zijn de Mura en de Drava. In het zuiden van Slovenie vind je het kastlandschap dat gekenmerkt wordt door meren en onderaardse grotten.
Slovenie werd na de tiendaagse oorlog in 1991 onafhankelijk. Deze oorlog werd beƫindigd door het akkoord van Brioni. Op 1 mei 2004 trad Slovenie toe tot de Europese Unie. En sinds 2007 kun je ook in Slovenie met de euro betalen. Van oudsher wonen er veel Slovenen buiten Slovenie, de meesten wonen in Italie en Oostenrijk, maar ook in Hongarije, de VS, Canada, Argentinie en Australie. In Nederland wonen er ook een aantal Slovenen als gevolg dan de opkomst van de kolenmijnen in Limburg.

Klimaat Slovenie

In de zomer is het zo?n 21 graden in het binnenland en 24 aan de kust. In de wintermaanden daalt de temperatuur tot het vriespunt. In de bergen kan het hard vriezen. Ook valt er in de bergen de meeste neerslag. De beste maanden voor een zomervakantie zijn mei tot en met september. Van december tot april ga je naar Slovenie voor een wintersportvakantie.

Bezienswaardigheden Slovenie

Slovenie staat bekend om haar mooie grotten en meren, de belangrijkste zijn: het meer van Bohinj en het meer van Bled en de grotten van Postojna en Skocjan.
De stad Lipica staat bekend om haar Lippizaner paarden. Dit warmbloedig paardenras staat erom bekend dat ze met vier benen tegelijk in de lucht kan springen. Vroeger werden ze bij gevechten ingezet. In Lipica kun je ze bewonderen in de stoeterij.

Activiteiten Slovenie

In Slovenie kun je zowel een fijne zomer,- als wintervakantie houden.
In de Julische Alpen kun je prima wintersport beoefenen. De zomertijd leent zich dan weer prima voor wandelen en het houden van trektochten. De Lipizaner paarden zijn beroemd in en buiten Slovenie en je kunt hier dan ook prima paardrijden. Kletteren kun je in het meer van Bohinj.

Eten en drinken Slovenie

De Sloveense keuken is zeer gevarieerd en kent zowel Italiaanse, Hongaarse als Oostenrijkse invloeden. Kaas, worst en spek zijn favorieten ingredienten. Maar: bewaar een gaatje voor het nagerecht, want deze is meestal uitgebreid en erg lekker zoals ?Potica?, gebak met een vullig van noten. Als je in Slovenie bent, proef dan vooral de ?Ajvar?, pikante paprika-tomatenmousse, en de ?Krompirjeva juha?, Sloveense aardappelsoep.

Steden Slovenie

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenie. In het centrum vind je gebouwen in jugendstil stijl. Er zijn veel interessante musea in Ljubljana. Het bekendste museum is het nationaal museum. Daarnaast mag je bij een bezoek een Ljubljana het kasteel niet overslaan.
Piran is een mooie stad aan de Adriatische kust. Er zijn talloze mooie pleinen en interessante musea. Sla ook vooral de klokkentoren van de Georgiuskathedraal niet over.
Ptuj is de oudste stad van Slovenie. Je vindt er een prachtige pelgrimskerk en een voormalig Dominicaans klooster. Eens per jaar wordt er een festival gevierd in Ptuj.
Portoroz is een kustplaats in het zuiden van Slovenie. Het is een van de meest toeristische plekken in Slovenie en heeft een jachthaven en een casino.