Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Belgie

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Belgie

  1. Easycamp - Wel zo slim!
  2. Suncamp - Dan pakt uw kampeervakantie goed uit!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!


Algemene informatie Belgie


Het land is gevestigd in west Europa en is een dichtbevolkt land. In het land spreken ze meerdere talen namelijk, Nederlands, Frans en Duits. België is op gedeeld in drie deelstaten het Vlaamse Gewest het Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De hoofdstad van België is Brussel. Het Vlaams en Waals Gewest bestaan ieder weer uit vijf verschillende provincies het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft geen eigen provincies.

Klimaat Belgie


In België heerst een over het algemeen gematigd zeeklimaat met zeer wisselvallig weer. Het klimaat is echter zo afwisselend, dat er in het land drie verschillende klimaten te vinden zijn. Aan de kust heerst een zeeklimaat met geen extreme warme en koude maanden, het midden kent een gematigd zeeklimaat. In het oosten, dat het meest ver van de zee af ligt en waar het landschap wat bergachtig is, heerst een gematigd landklimaat.

Bezienswaardigheden Belgie


België heeft vele mooie steden. Voor de kunst liefhebber zijn de steden Brugge, Gent, Antwerpen, Brussel en Mechelen een must om naar toe te gaan. De steden bezitten allemaal een groot aantal musea, mooie architectuur en geweldige historische gebouwen. De hoofdstad van het land is een prachtige stad die veel te bieden heeft. Onder andere het museum van het Kostuum en Kant wat zeker een bezoek waard is. Ook het Atomium en natuurlijk de wereld beroemde Menneke Pis zijn gevestigd in deze stad en zeker de moeite van het bezoeken waard. In Antwerpen vindt men het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, met een grote collectie oude kunst. Tevens zijn er ook de nodige stukken moderne kunst te zien. Uiteraard zijn er in België ook een aantal prachtige parken die u zeker met een bezoek moet vereren. De bekendste ligt in de provincie Limburg en luistert naar de naam ?Nationaal Park Hoge Kempen?. Dit park omvat een aantal beschermde natuurgebieden en kent verder vele uitgestrekte bossen. De Vallei van de Ziepbeek, de Neerharer Heide, de Mechelse Heide en het Ven onder de Berg zijn de beschermde gebieden die tot het Nationale Park behoren.

Activiteiten Belgie


In de Ardennen zijn er ontzettend veel activiteiten te beleven. Fietsen, wandelen en mountainbike zijn veel voorkomende activiteiten. Vooral het gebied Vlaanderen is erg belangrijk voor het land. In de zomermaanden is het een populaire badplaatsen met zijn brede zandstranden. Ook de Ardennen speelt een belangrijke rol in de activiteiten van het land. De natuur is er heel afwisselend waardoor er verschillende sporten mogelijk zijn. Uitgestrekte weiden, heuvels, bossen, rivieren, valleien en woeste rotspartijen zijn hier allemaal terug te vinden. De Ardennen bestaat uit meerdere provincies namelijk, Luik, Namen en Luxemburg. Ook voor de winkelliefhebber is er in België veel te doen.

Eten en drinken Belgie


De eetcultuur van dit land is te wijden aan de Bourgondische levensstijl. De Franse keuken staat in dit land centraal. De Vlaamse dikke frieten zijn over de hele wereld bekend. Andere bekende Belgische gerechten zijn, waterzooi een soort soep gemaakt van kip of vis met groenten, room en aardappelen, stoofvlees, hutsepot en bloedworst. En natuurlijk de Luikse Wafel. Het is een suikerwafel die zelfs in Nederland erg bekend is geworden. Voor de echte chocola liefhebber zijn er natuurlijk nog de Belgische Bonbons. Ook staat het land bekend om zijn verschillende biersoorten. Belgie telt meer dan 365 verschillende soorten.

Steden Belgie


Brussel is de hoofdstad van het land. De stad is op te delen in twee delen namelijk de Benedenstad en de Bovenstad. Door deze verdeling en vooral door de eigen karakters die de delen bezitten heeft de stad Brussel veel bezienswaardigheden en mooie gebouwen.
Antwerpen is een levendige en hartverwarmende stad. Het is een zeer goede stad voor de winkel liefhebber. Naast alle grote en bekenden winkelketens heeft de stad ook veel kleine en exclusieve boetiekjes. Ook is er veel te vinden op gebied van architectuur en kunst.
Brugge heeft een middeleeuwse uitstraling door de schattige steegjes en romantische grachten. De stad is erg gericht op cultuur en bezit ook veel musea.
Gent was vroeger een erg culturele stad. In het centrum zijn hier de mooie restanten nog van de bewonderen. Ook deze stad is opgesplitst in twee delen. Het centrum en de rand van de stad.
Luik draagt de bijnaam ?De vurige stad?. Het stadsbeeld van deze stad wordt gevormd door de Sint-Maartenskerk die is gevestigd op twee grote heuvels. De binnenstad ziet er heel leuk uit met kleine, nauwe straatjes en pleinen. Vaak zijn deze straatjes autovrij wat zorgt voor een rustige uitstraling.