Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Spanje

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Spanje

  1. Keycamp - Beleef de leuskte vakantie ervaringen!
  2. Easycamp - Wel zo slim!
  3. Suncamp - Dan pakt uw kampeervakantie goed uit!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!


Algemene informatie Spanje


Spanje is een Koninkrijk in het zuidwesten van Europa met Madrid als hoofdstad. Naast het land Spanje behoren er ook nog een aantal eilanden tot het Koninkrijk namelijk de Canarische Eilanden, Mallorca en Menorca. Het land is heel divers en er zijn dan ook grote verschillen in culturen, talen, klimaat en eetgewoonten tussen de verschillende streken en steden. In Spanje spreken ze verschillende soorten Spaans. Er zijn vijf soorten te onderscheiden namelijk gewoon Spaans, Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees. Spaans is wel de hoofdtaal en de net genoemde talen zijn dialecten die in de verschillende streken gesproken worden.

Klimaat Spanje


In Spanje is veel reliëf waardoor de klimaatverschillen door het hele land erg groot zijn. Ook de verschillen tussen de verschillende seizoenen en de dag en dagtemperaturen zijn groot. Het binnenland van Spanje heeft een landklimaat hier komen dan ook grote temperatuurverschillen voor. Op sommige plaatsen is bijna te spreken van een steppeklimaat aangezien het hier zelden regent. De oostkust heeft een Middellandse Zeeklimaat met hete en zonnige zomers. De winters zijn hierdoor ook erg zacht en de tempratuur komt hier niet snel onder nul.

Bezienswaardigheden Spanje


Er zijn veel dingen te zien in dit prachtige vakantieland. Het Alhambra, een middeleeuws paleis, in Granada. Het historische centrum en de kathedraal van Cordoba. De palmentuin van Elx die te vinden zijn vlakbij Alicante. Ook in Madrid is er veel te zien vooral veel musea en mooie architectuur. Salamanca heeft een prachtig historisch centrum die een bezoekje meer dan waard zijn en ook de stad Sevilla heeft veel te bieden op cultureel gebied.

Activiteiten Spanje


In dit zonovergoten vakantieland is genoeg te doen voor iedereen. Voor jongeren zijn er veel feesten en festiviteiten. Voor de volwassene is het mogelijk om te golven, jagen. En ook om bergen te beklimmen, mountainbiken of paard te rijden. Eigenlijk zijn alle sporten wel te beoefenen in dit prachtige land. Het is ook heel indrukwekkend om eens te kijken bij een stierengevecht. En er zijn natuurlijk ook allerlei watersporten te beoefenen als zwemmen en duiken.

Eten en drinken Spanje


De Spaanse keuken is een hele belangrijke grondlegger van het Mediterrane. De keuken van het land bestaat uit gerechten van de verschillende regio?s. De bekende gerechten zijn paella, tortilla en natuurlijk tapas. En ook de chorizo worst is bij bijna iedereen bekend. Maar dit zijn niet de enige gerechten die de Spaanse keuken kent. In het land werken ze eigenlijk alleen maar met verse producten uit het eigen land wat het eten een goede kwaliteit geeft. Diepvriesproducten en voorverpakte producten worden eigenlijk nauwelijks verkocht. Na Japan is Spanje de grootste consument van vis en zeevruchten. Kenmerken van de Spaanse keuken, veel gebruik van olijfolie, veel gebruik van smaakmakers uien, knoflook en peterselie. De Spanjaarden eten twee keer op een dag uitgebreid dit is meestal om 15.00 en om 22.00 uur.

Steden Spanje


Madrid is de hoofdstad van het land. De stad is te vinden in het midden van het land. de stad is een officiële wereldstad en de op twee na grootste stad van de Europese Unie. In de prachtige hoofdstad zijn onwijs veel dingen te zien en te doen. Het centrale plein van Madrid, Plaza Mayor is ontzettend mooi. Zo ook het Koninklijk Paleis van Madrid en de Zonnenpoort zijn schitterend om te zien.
Barcelona is na Madrid de grootste stad van het land. In Barcelona wordt er Catalaans gesproken. Ook in deze grote stad zijn veel bezienswaardigheden te vinden zoals de Ramblas, een gezellige drukke boulevard die alleen toegankelijk is voor de voetganger. Aan deze boulevard zitten veel winkels en restaurants gevestigd.
Valencia is na bovengenoemde plaatsen de grootste in Spanje. De stad ligt aan de Costa del Azahar aan de Middelandse Zee. De gemiddelde jaartemperatuur in deze stad is 17,8 graden wat dus betekend dat het hier ook in de winter aardig weer is. Ook in deze mooie stad zijn vele dingen te bezichtigen. Verschillende mooie parken als Parque Natural de la Albufera en Dehesa del saler. En de Botanische tuinen zijn ook zeer populair onder de toeristen.
Sevilla ligt in het zuiden van Spanje en is ook meteen de belangrijkste stad van dit gedeelte op gebied van cultuur, economie, kunst en politiek. Ook in deze stad is de jaartemperatuur vrij hoog. De stad krijgt de bijnaam ?openluchtmuseum? omdat er door de hele stad mooie historische monumenten, parken en kerken te vinden zijn. De bekendste kathedraal van de stad is de Maria de la Sede en het bezoeken meer dan waard.