Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Denemarken

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Denemarken

  1. Easycamp - Wel zo Slim!
  2. Suncamp - Dan pakt uw kampeervakantie goed uit!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!


Algemene informatie Denemarken


Denemarken is een koninkrijk gelegen in het noordwesten van Europa. Het land is een onderdeel van Scandinaviƫ met Kopenhagen als hoofdstad. Denemarken bestaat eigenlijk uit twee delen. Het schiereiland Jutland en ongeveer 450 andere eilanden waar er slechts 100 van bewoond zijn. Van deze 100 eilanden zijn er maar drie erg groot. Het grootste Deense eiland is Seeland en hier is dan ook de hoofdstad Kopenhagen gevestigd. Naast alle eilanden bezit het land ook nog twee overzeese gebieden. De Faeroer eilanden gelegen bij Schotland en het land Groenland gelegen tussen IJsland en Canada. Alle Deense eilanden zijn per brug en tunnel aan elkaar verbonden. Tegenwoordig is er ook een spoortunnel waardoor de bereikbaarheid tussen de verschillende eilanden nog beter is. De kust van het land heeft veel weg van de Nederlandse kustlijn. Mooie zandstranden, wadden en duinen.

Klimaat Denemarken


In Denemarken heerst een gematigd zeeklimaat. Dit komt door de sterke invloed van de Noordzee. Doordat het landschap erg vlak si zijn de verschillen in klimaat door het hele land erg klein. Wel kan door de zee elke dag een andere tempratuur zijn. In de winter kan de tempratuur behoorlijk dalen onder nul, maar in de zomer kan de tempratuur oplopen tot 35 graden. De zomermaanden bevatten over het algemeen veel zonuren en daarom is het een perfect vakantie land.

Bezienswaardigheden Denemarken


Er zijn heel veel verschillende dingen te doen en te zien in Denemarken. Om te beginnen is het oudste attractiepark ter wereld gevestigd in het land en dit is zeker de moeite waard. Het park heet Dyrehavsbakken en is geopend in 1583. Dit pretpark is te vinden in de plaats Klampenborg (in de buurt van Kopenhagen) In Kopenhagen ligt ook het koninklijk paleis genaamd Amalienborg. Het is een zeer mooi gebouw. En natuurlijk is er ook nog het wereldberoemde Legoland. Dit park is te vinden in de plaats Billund en is erg leuk om een dagje heen te gaan. In de plaats Jelling zijn mooie grafheuvels, runenstenen en mooie kerken te vinden. Daarnaast beschikt het land over veel mooie kerken, kathedralen en kastelen door het hele land.

Activiteiten Denemarken


Door het hele land zijn veel verschillende musea te vinden. Een dagje kunst en cultuur is daarom een echte aanrader. Ook beschikt Denemarken over een geweldige en lange kustlijn waardoor watersporten goed mogelijk is. Duiken, zeilen en nog veel meer. Fietsen is net als in ons land ook prima omdat het landschap erg vlak is. En voor de winkelliefhebbers is er ook genoeg te vinden in dit prachtige vakantieland. Kortom voor ieder wat wils.

Eten en drinken Denemarken


Het land kent niet echt hoogstaande culinaire keuken. In Denemarken wordt veel vis gegeten, omdat het land natuurlijk beschikt over een lange kustlijn. Een bekend Deens product is Smorrebrod beter bekend als roggebrood en op veel verschillende manieren te eten. Hotdogs zijn ook zeer geliefd en op elke hoek van de straat is bijna wel een worstenkraam te vinden. Akvavit is een sterke drank die koud geserveerd wordt en erg populair is onder de bevolking.

Steden Denemarken


Kopenhagen is de hoofdstad van het land. Het bekende beeld van de kleine zeemeermin is te vinden in de hoofdstad. In de stad is veel te zien en te beleven. Er is een pretpark een attractiepark en er zijn vele theaters, musea en prachtige kastelen te bezoeken. Ook winkelen is hier ontzettend leuk. Naast alle grote en bekende winkelketens zijn er ook leuke boetiekjes te vinden.
Odense is na Kopenhagen de grootste stad van het land. Gelegen in het zuiden op het eiland Funen. Ook deze stad heeft veel musea en een dierentuin. De wereldberoemde sprookjesschrijver H.C. Andersen komt uit deze stad en er zijn dan ook veel musea en prachtige tuinen naar vernoemd.
Aalborg is een grote havenstad. Deze stad staat vooral bekend om zijn grote aanbod aan cultuur. En de echte winkelliefhebber kan zich hier helemaal uitleven. Nog een klein nieuwtje is dat de inwoners van deze stad is dat ze in de maand mei carnaval vieren.
Esbjerg is een jonge stad en op haven gebied ook zeer belangrijk voor het land. Een leuke attractie in deze stad is het zeehondencentrum. En ook n deze stad zijn vele musea te vinden vooral over de zeevaart en visserij.
Randers is zeer geschikt om lekker een dagje te winkelen. Daarnaast is het kunstmuseum gevestigd in deze stad wat het zeer aantrekkelijk maakt voor de kunstliefhebber. Randersl is een tropisch regenbos met verschillende kleine dieren en vogels en is ook te vinden in Randers.