Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Hongarije

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Hongarije

  1. Suncamp - Dan pakt uw kampeervakantie goed uit!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!

- Balatonmeer    

Algemene informatie Hongarije

Hongarije ligt in Centraal-Europa en heeft een totale oppervlakte van zo?n 93.000 km2. Het land grenst in het zuiden aan Servie, in het westen aan Oostenrijk, tevens bevinden ook Kroatie en Slovenie zich in het zuiden. In het zuidoosten heb je dan ook nog Roemenie, in het noordoosten Oekraine en in het noorden Slowakije.
De hoofdstad van Hongarije is Boedapest. Hongarije wordt doorkruist door de rivier de Donau. Andere grote rivieren zijn de Tisza en de Drau. Het Balatonmeer, dat een van de grootste meren van Europa is deelt West Hongarije in twee delen.
De officiƫle taal die in Hongarije gesproken wordt is het Hongaars. Daarnaast worden de talen van de omringende landen gesproken door de Hongaarse minderheden.
Het landschap van Hongarije kan in vier delen opgedeeld worden. Te beginnen met de Hongaarse Laagvlakte die ten oosten van de Donau ligt. Het tweede landschapstype in Hongarije is het Noord-Hongaars middelgebergte. Ten derde is er de Pannonische vlakte ten westen van de Donau en ten slotte de Kleine Hongaarse Laagvlakte die zich over de Donau voortzet in Slowakije.
De meerderheid van de Hongaren is rooms-katholiek. Er is een protestantse minderheid.

Klimaat Hongarije

Het klimaat in Hongarije is overwegend een gematigd landklimaat. Er heerst een subalpien klimaat in de hoogste delen van het Transdanubisch Middelgebergte en het Noordelijk Middelgebergte.
De winters in Hongarije zijn koud en nat en de zomers warm. In het westen en zuidwesten is de gemiddelde temperatuur in januari rond het vriespunt. In juli is de gemiddelde temperatuur tussen de 18 en 22 graden. In de winter kan er flink wat sneeuw vallen in Hongarije.

Bezienswaardigheden Hongarije

De hoofdstad Boedapest is uniek door haar aangezicht met veel verschillende architectonische stijlen.
Hongarije is bekend om de vele badhuizen waarvan de meest beroemde het Gellertbad in Boedapest is. Naast badhuizen is Hongarije bekend om haar mooie bruggen, kerken en pleinen. Daarnaast is Hongarije een paardenland en kun je er dus heerlijk paardrijden of een paardenshow bezoeken.
In het westen van Hongarije ligt het Balatonmeer. Dit is het grootste meer van Midden-Europa en is bijna 80 km lang en 15 km breed. In de zomermaanden worden er zwemwedstrijden gehouden in het meer en trekt het gebied veel toeristen.
Er zijn in Hongarije wel tien nationale parken waarvan het park Hortobagy de grootste en een van de bekendste is.

Activiteiten Hongarije

In Hongarije kun je veel watersporten beoefenen, maar ook wandelen, fietsen en paardrijden. Daarnaast zijn er veel thermale baden waar je een ontspannende kuurreis kunt houden.

Eten en drinken Hongarije

De Hongaren houden van stevige kost. De goulash is uiteraard het meest bekende gerecht, maar in bijna alle gerechten tref je varkensvlees, paprika en uien aan. De laatste jaren wordt het varkensvlees ook wel vervangen door minder vet vlees. Dus er is voor elk wat wils.
Naast eten zijn er in Hongarije ook voortreffelijke wijnen te proeven. De nationale drank is de Palinka, een sterk aperitiefje dat gemaakt wordt van fruit als abrikozen of kersen. En voor wie er nog ruimte over heeft, heerlijk zoet gebak zoals de ?Dobostaart? gemaakt van biscuitdeeg met chocolade, caramel en hazelnoten.

Steden Hongarije

De Hongaarse hoofdstad Boedapest wordt doorkruist door de Donau en bestaat uit de stadsdelen Boeda en Pest. Bijna 20 % van de Hongaarse bevolking woont in Boedapest. Er zijn veel mooie regeringsgebouwen, badhuizen, kerken en een burcht.
Jaarlijks wordt er een muziekfestival gehouden op een eiland in de Donau: Sziget.
Debrecen is de op een na grootste stad van Hongarije en ligt in het oosten van het land. Naast een universiteit vind je in deze stad twee geneeskrachtige baden.
Miskolc in het noordoosten van Hongarije is een fabrieksstad en daardoor voor toerisme niet zo interessant. Toch vind je er ook een aantal bezienswaardigheden zoals grotten en de grootste waterval van Hongarije.
In het zuidwesten van het land, vind je de stad Pecs, het is een universiteitsstad die ook bekend is om zijn porseleinfabriek en mijnbouw.