Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Duitsland

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Duitsland

  1. Easycamp - Wel zo slim!
  2. Suncamp - Dan pakt uw kampeervakantie goed uit!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!


Algemene informatie Duitsland


Duitsland is een bondsrepubliek en behoord tot een van de rijkste landen van Europa. De huidige republiek is in 1990 ontstaan toen de twee delen West en Oost Duitsland werden samengevoegd. Het is een prachtig vakantie land, omdat het heel veel variatie beid. Natuurlijk zijn er de klassieke bezienswaardigheden die iedereen kent, maar daarnaast beschikt het land over veel moderne kunst, leuke festivals en veel architectuur. Het landschap is ook erg gevarieerd waardoor er verschillende vormen van sport mogelijk zijn. De hoofdstad van dit grote, rijke land is Berlijn.

Klimaat Duitsland


In het land zijn verschillende klimaten te vinden aangezien de landschappen erg gevarieerd zijn. In het zuiden heerst een gematigd zeeklimaat. In het zuidoosten gaat dit geleidelijk over in een landklimaat. Dit landklimaat zorgt voor de droge zomer. Wel is er in alle jaargetijden neerslag mogelijk en de temperatuurverschillen zijn erg hoog. In het noordwesten heerst een zeeklimaat. Hierdoor zijn de zomers warm en de winters vrij zacht. In het oosten en het zuidoosten heerst meer een landklimaat dat er voor zorgt dat er warme zomers en koude winters ontstaan. En in het uiterste zuiden heerst nog een gebergteklimaat.

Bezienswaardigheden Duitsland


Duitsland is een populair vakantie land. Dit komt, omdat de variatie heel groot is en er dus voor ieder wat wils is. Het land is eigenaar van een aantal prachtige kastelen. Het kastel van Heidelberg, het sprookjesachtige Schloss Neuschwansteun, Burg Eltz en het Landgrafenschloss zijn maar enkele voorbeelden. Voor de natuurliefhebber zijn er verscheidene natuurparken te vinden door het hele land. Een bekende is Nationalpark Harz met ontzettend mooie bossen en gewassen. Ook het natuurpark Homers in het noordwesten van het Sauerland is een echte aanrader. Het park bestaat uit middelgebergte, groene hoogvlaktes met vele bossen, meren en gezellige dorpjes. Het Sauerland is zelf ook een erg mooi gebied. Bekenden plaatsen hier zijn Willingen en Winterberg die zowel in de zomer als in de winter voor voldoende activiteiten zorgen. En natuurlijk de hoofdstad Berlijn. Deze stad staat bekend om zijn grote culturele activiteiten. Erg zijn veel concerthallen, operagebouwen, theaters en musea te vinden. Ook is er in de Duitse hoofdstad een mooie dierentuin aanwezig.

Activiteiten Duitsland


Met de activiteiten zit het wel goed in Duitsland. Door het gevarieerde landschap is het prachtig om te fietsen. Ook golf- en tennisbanen zijn volop aanwezig door het hele land. De Noordzee en de Baltische Zee en de meren en rivieren die het land rijk is zorgen ervoor dat ook de surfers, zeilers en kanoƫrs zich niet hoeven te vervelen. Er zijn jaarlijks een hoop wedstrijden en competities die het extra spannend maken om een dagje actief te doen.

Eten en drinken Duitsland


Het ontbijt is voor de Duitsers een erg belangrijke maaltijd en dit doen zij dan ook altijd uitgebreid. Veel verschillende broden met stevig beleg, ham, kaas of worst. Tussen de middag wordt er vaak warm gegeten. Een aantal typisch Duitse gerechten zijn zuurkool (Sauerkraut) en natuurlijk de braadworst (Bratwurst.) Ook het dessert wordt in dit land niet vergeten. Schwarzwalder-Kirsch-Torte of een Apfelstrudel zijn maar enkele voorbeelden. Naast het eten is ook het bier niet meer weg te denken uit Duitsland. Iedere streek heeft zijn eigen biersoort. En natuurlijk niet te vergeten wijn, want ook hier zijn de Duitsers goed in.

Steden Duitsland


Berlijn bestond vroeger uit twee delen en was gescheiden door een grote muur. Na de samenvoeging is de muur verwijderd en restanten ervan zijn nog terug te zien in de stad. Erg indrukwekkend en mooi om te zien. Naast de bewogen geschiedenis van de stad zijn er een hoop activiteiten te doen in de hoofdstad.
Hamburg is een grote stad. De stad heeft wel iets weg van Amsterdam, omdat het vele kanalen en bruggen heeft. Hamburg behoord tot een van de wereldsteden
Dusseldorf is een zeer belangrijke stad. Het is het centrum op het gebied van cultuur, verkeer en economie met een rijnhaven en een internationaal vliegveld.
Frankfurt draagt de bijnaam ?Mainhatten? dit vanwege de hoge maar vooral ook moderne kantoorgebouwen.
Keulen is een zeer belangrijke stad omdat het een binnenhaven is aan de Rijn.
Munchen is het bestuurlijk, economisch en cultureel centrum voor het zuiden van het land.