Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Luxemburg

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Luxemburg

  1. Easycamp - Wel zo slim!
  2. Suncamp - Dan pakt uw kampeervakantie goed uit!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!

- Luxemburg-stad    

Algemene informatie Luxemburg


Luxemburg is bijna het kleinste land in het noordwesten van Europa en grenst aan drie andere Europese landen. De hoofdstad van het kleine landje is Luxemburg en qua oppervlakte is het net zo groot als onze provincie Drenthe. Het land is in twee├źn gedeeld; het noorden noemt men Osling en dit behoort nog tot de Ardennen. Het landschap kenmerkt zich als zeer bosrijk en heeft vele diepe rivierdalen. De rest van het land draagt de naam Bon Pays of Gutland, dit betekent goed land. Dit gedeelte van Luxemburg is zeer geschikt voor de landbouw omdat de grond van mergel en leem is. In Luxemburg spreekt men Duits, Frans en Luxemburgs (dat erg veel lijkt op Duits).

Klimaat Luxemburg


Over het algemeen heerst er in het Luxemburg een gematigd zeeklimaat. De heuvels in de Ardennen zorgen voor de nodige beschutting tegen de zeewind en hier is het klimaat ook te kenmerken als een zwak continentaal klimaat. De invloed van de zeewind is minimaal waardoor de tempratuur verschillen erg klein zijn. In de maanden mei en juni schijnt de zon er het meest.

Bezienswaardigheden Luxemburg


Erg in trek bij de toeristen is Klein Zwitserland. Dit is een natuurpark aan de grens met Duitsland. Kenmerken van het park zijn de prachtige rotsen, de schitterende en de afwisselende groei van planten. Op natuurgebied heeft het land nog veel meer te bieden: de valleien in de Esch zijn zeker een bezoekje waard. Ook een aantal gebieden zijn zeker de moeite waard om eens een schitterende wandeling in te maken; Sauer, Our, Wiltz en Moezel.
Ook zijn er hele interessante steden te vinden. Naast de hoofdstad Luxemburg ook nog Cleveraux, Diekirch, Echternach, Remich, Vianden en Wilt. Voor de echte strandliefhebber is Mondorf-les-Bains een hele leuke badplaats.

Activiteiten Luxemburg


In Luxemburg is wandelen en fietsen goed mogelijk. Het landschap is erg heuvelachtig en dit is een echte uitdaging voor de fietsers en wandelaars. Dwars door heel Luxemburg zijn mooie wandel- en fietsroutes te vinden. Het beste gebied om lekker op de fiets te doorkruisen of in te wandelen is gelegen bij Echternach en Beaufort en dat is Klein Zwitserland, waar al over geschreven is. Alle paden zijn goed te belopen mede door de vele bruggetjes die hier zijn aangelegd. Voor wijnliefhebbers is het mogelijk om de wijndepots langs de Moezel te bezoeken. Dit kan natuurlijk gepaard met een wijnproeverij. In de hoofdstad Luxemburg is het archeologische museum d?Art gevestigd. In dit museum zijn vele schilderijen, wapens en andere dingen uit de historie te vinden.

Eten en drinken Luxemburg


De keuken is van een Frans karakter, maar heeft ook zeker de nodige Duitse en Belgische invloeden. De Luxemburgse specialiteit is rauwe of gekookte ardennerham en die moet u echt geproefd hebben. Tevens is aardappelpuree met bloedworst/ossemaag typische Luxemburgs. Judd Gaardebounen is het gerecht van Luxemburg. Dit bestaat uit kruidbonen, tuinbonen en het halsstuk van een varken. Luxemburg is een land met heel veel biersoorten en de nationale wijn is een witte wijn die in het land zelf geproduceerd wordt.

Steden Luxemburg


Cleveraux is de grootste stad in de gemeente Cleveaux. En in deze stad is veel te bezichtigen zoals mooie kastelen en kerken. Er is ook een speelgoedmuseum gevestigd wat erg leuk is voor kinderen.
Diekirch is gelegen aan de rivier Sauer. In deze stad is het stedelijkmuseum te vinden waar mooie kunstwerken uit de Romeinse tijd te vinden zijn. En de St. Laurenskerk is ook gevestigd in deze stad, gebouwd op Romeinse fundamenten, en ontzettend mooi om eens te bekijken. Deze stad staat ook bekend om zijn bier. De producent van het bekende biersoort is gevestigd in deze stad.
Hosingen is een gemeente in Luxemburg. In deze gemeente komen jaarlijks veel toeristen om heerlijk te wandelen en in de wintermaanden om te langlaufen.
Larochette is ook een gemeente in het land. Er wonen in deze plaats voornamelijk Portugezen.
Marnach is een klein dorpje. In het industrie gebied van dit dorpje is een shopping center gevestigd.