Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Portugal

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Portugal

  1. Keycamp - Beleef de leukste vakantie ervaringen!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!

- Algarve - Oporto  

Algemene informatie Portugal

Portugal is het meest Westelijke Europese land en grenst aan Spanje. Het land is bijna 10.000 km2 groot en heeft ruim 10 miljoen inwoners die overwegend katholiek zijn. Naast katholieken wonen er in Portugal ook protestanten, Joden en hindoes.
Ook de eilanden Madeira, de eilandengroep de Azoren en de (vrijwel onbewoonde) Ilhas Selvagens behoren tot Portugal. Ze liggen allemaal in de Atlantische Oceaan.
De hoofdstad van Portugal is Lissabon. Portugal heeft een lange kustlijn en een prachtig binnenland.
De Portugezen zijn een gelovig volk. Jaarlijks zijn er vele processies en religieuze feesten zoals de Maria lichtmis. In Portugal heerst er een ware Maria verering gekoppeld aan het bedevaartsoord Fatima.
Je kunt in Portugal prima reizen per trein of bus. Ook kun je ervoor kiezen een auto te huren als je met het vliegtuig naar Portugal gaat. Op de vliegvelden kun je makkelijk een auto huren.
Sinds 1986 behoort Portugal tot de Europese Unie.
In Portugal spreekt men Portugees met uitzondering van de streek rond Miranda do Douro waar het Mirandees gesproken wordt. Portugal is een ideaal land om dus eens een Camping Portugal


Klimaat Portugal

Het klimaat in Portugal is mild. In het noorden is het regenachtig en in het zuiden droog en warm. Behalve in de Algarve is er geen sprake van extreme temperaturen.

Bezienswaardigheden Portugal

In de hoofdstad Lissabon vind je prachtige Koninklijke paleizen en aristocratische villawijken. Lissabon heeft verder een prachtige hangbrug: ?de ponte de 25 abril? die over de rivier de Taag is gebouwd.
De Algarve is een kuststreek met mooie stranden. De laatste jaren is het toerisme er behoorlijk gegroeid. De ?Serra de Estrela? is een beschermd natuurgebied. Er leven veel vogelsoorten en je kunt er prachtig wandelen.
In de zuidelijke stad Evora, is er elk jaar begin februari de Maria lichtmis. Dit levert sprookjesachtige plaatjes op. In Fatima, het Lourdes van Portugal, zijn er elk jaar in mei en oktober drukbezochte missen. Nadat er in 1917 een Maria verschijning werd gezien door een aantal kleine kinderen is het een bedevaartsoord.

Activiteiten Portugal

Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is mogelijk in Portugal: watersporten als duiken, snorkelen en vissen, maar ook paardrijden, fietsen en wandelen is mogelijk in het diverse Portugese landschap.

Eten en drinken Portugal

Door de ligging aan de zee kent Portugal veel visgerechten, vooral de kabeljauw is erg populair, maar ook inktvis vind je terug op de menukaart. Meer landinwaarts eet je heerlijke gerechten met varkensvlees. Door de vele ontdekkingsreizigers die Portugal bezochten, worden er ook veel Oosterse kruiden in de Portugese keuken gebruikt.
Naast visgerechten moet je in Portugal ook vooral de toetjes niet overslaan, de Portugezen staan bekend om hun heerlijke zoete gebak. Daarnaast zijn er heerlijke wijnen te drinken in Portugal. De drie belangrijkste wijnregio?s zijn de Dao, de Alentejo en de Estremadura. En natuurlijk is de Port wereld beroemd.
Enkele beroemde Portugese kazen zijn de Queijo da Serra, de Azeitao en de Serpa.

Steden Portugal

De hoofdstad van Portugal is Lissabon. Deze stad bestaat uit verschillende wijken zoals de benedenstad met het belangrijkste plein, ?Rossio? genaamd. Daarnaast is er de wijk Alfama waar in kleine restaurantjes Portugals? volkszang de fado gezongen wordt.
Porto is een havenstad die natuurlijk bekend staat om de port die er gemaakt wordt.
In Coimbra ten noorden van Lissabon is een van de oudste Europese universiteiten te vinden. Ook de fado uit Coimbra is wereldberoemd en te beluisteren in de vele fadohuizen.

Eilanden Portugal

Op Madeira heerst er een mild klimaat. Het eiland is vulkanisch van oorsprong en kent vrijwel geen zandstranden. Wel zijn er veel bossen en bergen waardoor het eiland zeer geliefd is bij wandelaars.
De Azoren bestaan uit negen afzonderlijke eilanden, allen vulkanisch van oorsprong. Pico gelegen op het gelijknamige eiland is de hoogste vulkaan van Portugal.
Op de Azoren heerst er een vrij constante temperatuur tussen de 14 en 24 graden.