Bewaar deze pagina

Zoeken

Bestemmingen

ZwitserlandCamping Tsjechie

zoek & boek

Top 3 aanbieders van campings in Tsjechie

  1. Easyatent - Vakantie duur? Niet bij Easy a Tent
  2. Suncamp - Dan pakt uw kampeervakantie goed uit!

Klik hier onder op een regio om verder te gaan!


Algemene informatie Tsjechie

Tsjechie is een land in Centraal Europa. Het grenst aan Duitsland, Polen, Slowakije en Oostenrijk. In 1993 werd Tjechie onafhankelijk, daarvoor was het onderdeel van Tsjecho-Slowakije. De hoofdstad van Tsjechie is Praag.
De totale oppervlakte van Tsjechie is bijna 79.000 km2. Deze is verdeeld over de streken de Bohemen en Moravie. Tsjechie is ongeveer twee keer zo groot als Nederland.
Op veel plaatsen is er sprake van vulkanische activiteit die zich voordoet in de vorm van warmwaterbronnen. Rondom deze plekken zijn er kuuroorden en badplaatsen ontstaan. Deze trekken vele bezoekers om er te kuren of vakantie te houden.
Naast de mooie hoofdstad Praag, kent Tsjechie veel verschillende landelijke gebieden. De diversiteit maakt Tsjechie tot een aantrekkelijk vakantieland waar je voor zowel een culturele als sportieve vakantie aan je trekken komt.

Klimaat Tsjechie

Het klimaat in Tsjechie is verschillend. In de berggebieden kan het flink koud worden en in de steden kan de temperatuur in de zomer oplopen tot boven de 30 graden. Het regent in Tsjechie ongeveer net zoveel als in Nederland.

Bezienswaardigheden Tsjechie

In de hoofdstad Praag vind je de prachtige burcht, tal van mooie pleinen en kerken. Maar er is meer, Praag is ook een theaterstad, dus sla een mooi concert of dansvoorstelling niet over. Naast alle cultuur zijn er ook prachtige parken om even bij te komen.
De Tsjechische kuuroorden zijn wereldberoemd. In totaal zijn er 37 badplaatsen in Tsjechie. De natuurlijke geneeskrachtige bronnen bestaan uit mineraalwater, gas of peloieden, een verzamelwoord voor modder, turf en veen. De kuuroorden zijn geschikt bij bepaalde ziektebeelden, maar ook om gewoon te relaxen. Ten zuiden van Praag bevindt zich een uitgestrekt recreatiegebied langs de rivieren de Vltava en Sazava. Veel bewoners uit Praag hebben hier een vakantiehuisje om in het weekend te verblijven. Zuid Bohemen is een regio met een veelzijdige natuur die zich goed leent voor sportieve vakanties. Daarnaast vind je er veel burchten en kastelen die de moeite waard zijn om te bezoeken.
In het noordoosten vind je de streek Moravie met een prachtig heuvellandschap, veel bossen en rivieren. Hier zijn er mooie kastelen, burchten en minder bekende steden en dorpjes die de moeite van het bezoeken waard zijn.

Activiteiten Tsjechie

Tsjechie is zowel een wintersport land als een land dat zich leent voor allerhande outdooractiviteiten als kanoën, raften en mountainbiken. Voor een sportieve vakantie ben je dus in Tsjechie aan het juiste adres.

Eten en drinken Tsjechie

De keuken van Tsjechie is beïnvloed door die van de omringende landen. Daarom vind je er veel gerechten die je ook in andere landen treft zoals goulash en apfelstrudel. Er wordt veel vlees gegeten en weinig vis. Ook worden er weinig groenten gegeten, maar wel veel aardappels. De lievelingsdrank van de Tsjechen is bier waarvan het pilser bier het bekendste is, volgens de overlevering is deze in Pilsen tot stand gekomen.

Steden Tsjechie

Praag is de hoofdstad van Tsjechie en wordt gezien als een van de mooiste Europese steden. Praag ligt aan de rivier de Moldau. De belangrijkste bezienswaardigheden in Praag zijn de Joodse wijk met de Joodse begraafplaats, de burcht, gesticht in 880 en een van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld, en het geboortehuis van de schrijver Frans Kafka. Deze Praagse schrijver werd wereldberoemd door zijn boeken ?het proces? en ?de gedaanteverwisseling?.
Brno is de op een na grootste stad in Tjsechie en heeft net als Praag een mooie burcht. Daarnaast zijn er ook enkele kathedralen en theaters die een bezoek waard zijn.
De stad Ostrava in het oosten is een bekend industriegebied en ligt op de grens van de historische regio?s Moravie en Silezie.
In de oostelijke stad Ostrava vind je twee universiteiten. Daarnaast een aantal prachtige theaters. De westelijke stad Pilsen is de hoofdstad van de gelijknamige regio en is bekend geworden door de pils en de Skoda fabrieken.


Bezoek ook eens camping U dvou Orechu